keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Kahoot!

create.kahoot.it


En millään malta olla jakamatta/hehkuttamatta tätä kerrassaan mainiota, ilmaista sivustoa. Ihana, inspiroiva, iloinen...

Homma toimii siten, että opettaja ensin luo itselleen tunnukset, joilla pääsee luomaan tietokilpailuja, kyselyitä ja keskusteluita. Niiden luominen on suhteellisen helppoa ja sivusto neuvoo kyllä, jos johonkin kohtaan meinaa jäädä takkuamaan. Lisäksi sivustoon on jaettu PALJON julkisia tietovisoja, joista hyvällä tuurilla saattaa löytyä omaan tarpeeseen sopiva/muokattavissa oleva. Kyselyn luomisen jälkeen opettaja aktivoi pelin ja saa pelitunnuksen, joka jaetaan oppilaille. Sen jälkeen oppilaat kirjautuvat tuolle pelitunnuksille omilla/kaverin/koulun älylaitteilla tai tietokoneilla. (Meillä langattoman verkon vielä toistaiseksi puuttuessa usein sekä open puhelin että iPad toimivat oppilaiden verkkoyhteydettömien älylaitteiden tukiasemina.)

Kun kaikki oppilaat ovat kirjautuneet peliin, opettaja aloittaa pelin. Ensimmäinen kysymys lävähtää taululle ja oppilaat valitsevat mielestään oikean vaihtoehdon. Mitä nopeammin oikean vastauksen valitsee, sitä enemmän saa pisteitä. Väärästä vastauksesta ei saa ainuttakaan pistettä. Pienin mahdollinen vastausaika on 5 sekuntia ja suurin 120. Meillä on nyt toistaiseksi ollut käytössä 30 sekunnin aikaraja. Kaikkien osallistujien vastattua kysymykseen, näyttää sivusto eri vastausvaihtoehtojen valinneiden määrän ja osallistujien senhetkisen pistetaulukon.


Meillä on toistaiseksi ollut käytössä vasta tuo tietokilpailuominaisuus. Oppilaat ovat ryhminä kilpailleet esihistoriallisessa tietovisassa ja oma palkkiryhmäni tekee enkun sanakokeet Kahootissa. Kuulin, että ainakin yhdessä toisessa vantaalaiskoulussa on sama käytäntö. Jo muutaman kokeilukerran jälkeen on todettavissa, että tietovisamainen työskentely selkeästi motivoi oppilaita. Varsinkin, jos ryhmä on riittävän turvallinen.Pelin musiikki ja grafiikat ovat ainakin meidän oppilaiden mielestä olleet just hyviä ja luovat omalta osaltaan hiukan jännittävää tunnelmaa. Ja opettajan kannalta on varsin mukavaa, että jokaisen tietovisan tulokset jäävät palveluun näkyviin ja sieltä näkee suoraan, kuinka monta kysymystä jokainen osallistuja on saanut oikein ja missä kysymyksissä on tullut virhe.

Suosittelen lämpimästi tutustumaan ja kokeilemaan! Jos haluatte käyttöönne valmiita Let's go 5 kuvasanastoihin perustuvia tietovisoja, niin tällä hetkellä niitä löytyy kappaleisiin 1-8 (lisää pukkaa piakkoin) ainakin, jos laitatte hakusanaksi Ullaope. Samalla hakusanalla löytyy myös tuo esihistoriallinen tietovisa.

ps. Jäin miettimään, haittaako se, jos ja kun nuo ovat julkisesti jaossa, että oppilaat mahdollisesti pääsevät ne näkemään etukäteen. Totesin, että eipä tuo haittaa! Jos ovat niin innokkaita, että etukäteen harjoittelevat, niin ei se mielestäni ole keneltäkään pois. :D





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti