tiistai 5. elokuuta 2014

Uuden lukuvuoden aloittelua

On jälleen se aika kesästä, että ainakin tämän open ajatukset ovat jo kovin suuntautumassa tulevaan syksyyn ja sen mukanaan tuomiin asioihin. Luokka pitää järjestellä valmiiksi vastaanottamaan oppilaat. Yksin ja yhdessä muiden viidennen luokan opettajien kanssa saa istua alas suunnittelemaan tulevan vuoden toimintaa: palkituksia, retkiä ja kaikkea muuta mahdollista. Toiminnallisuutta kaipaan lisää oppitunneille - sitäkin pitää suunnitella. Maanantaina viimeistään näen taas kaikki kollegat yhteisen suunnittelupäivän merkeissä ja tiistaina saapuvat oppilaat.

Välillä ajatukset palaavat viime vuoteen ja sen tapahtumiin. Niin monesta asiasta saan olla kiitollinen, enkä vähiten siitä, että saan tehdä töitä aivan mahdottoman mukavien varhaisnuorten kanssa. (Lämmin kiitos myös heidän vanhemmilleen.) Tänä vuonna jatkamme yhdessä viidennelle luokalle, joka on yksi suosikeistani, mutta samalla yksi niistä alakoulun haastavista vuosista. Oppilailla alkavat ihan uusina oppinaineina sekä historia että fysiikka/kemia. Molempia on mukava opettaa, ja mitä enemmän pääsemme tekemään asioita pelkän kappaleiden lukemisen sijaan, sen parempi.

Uuteen vuoteen on hyvä jatkaa keväällä oppilailta ja heidän vanhemmiltaan saamassani kortissa olleen lainauksen sanoin:

Opettaminen saa aikaan paljon, 
mutta kannustaminen saa aikaan kaiken.
- Johann Wolfgang Von Goethe

2 kommenttia:

  1. Hyvää lukuvuoden alkua Ulla ja luokka! Täällä Kanadassa meidän provinssissa ( British Columbia) opettajien toukokuussa alkanut lakko jatkuu eikä kukaan tiedä milloin koulut alkavat.. Olkaa kiitollisia myös siitä että Suomessa ne alkavat ajallaan!! Tutuille terveisiä!

    VastaaPoista
  2. Kiitos, Katja! Kovin yritämme olla kiitollisia koulun alkamisesta näiden ennätyshelteiden keskellä. ;-)
    Toivottavasti sielläkin opet ja oppilaat pääsevät pian kouluun, vaikka taitaa kotikoulu olla sekin ihan mukava vaihtoehto.

    VastaaPoista