tiistai 9. syyskuuta 2014

Roolit vaihtoon!

By Blake Patterson [CC-BY-2.0], via Wikimedia Commons

Koulumme osallistuu projektiin, jonka myötä saamme taloon 16 (koko kouluun 31) iPadia. Vallan mainiota! Kiitos Vantaan kaupungille tällaisen mahdollisuuden järjestämisestä ja johtoryhmälle siihen tarttumisesta!

Noin viikon verran olemme ottaneet padeja käyttöön ja nettiyhteyksien salliessa (Wi-Fi tulee hiukan jälkijunassa.) ladanneet niihin myös mielenkiintoiselta tuntuvia ja toivottavasti oppimista edistäviä ohjelmia, eikä se niin paha ole, jos jotkut ohjelmat edistävät myös oppilaiden koulussa viihtymistä! :) (Tästä aiheesta muuten tipahti juuri eilen postiluukusta mielenkiintoiselta vaikuttava kirja Rakenna oppiva ryhmä, jossa puhutaan myös pedagogisesta viihtymisestä. Palannen asiaan kirjan kunnolla luettuani, mutta pikaisella silmäyksellä vaikutti siltä, että ainakin aika monessa kohtaa olen samoilla linjoilla.)

Anyways, tänään padit olivat jo melko valmiita opettajille "hiplailtaviksi" ja tutustuttaviksi. Olimme sopineet, että padit jaetaan tiimiajalla turvallisuuskävelyn jälkeen. Muutama oppilaistani suostui tulemaan auttamaan opettajia käyttöönotossa. ("Siis voidaanks me ihan OIKEESTI?" "Joo, ihan oikeesti.") Ennen "hiplailua" katsoimme kaikki Kirsi Longan ajatuksia Youtubesta. Löytyvät täältä: https://www.youtube.com/watch?v=H4p0b_1IPVk

Kysyin sitten oppilailta, että millaisia asioita HE haluaisivat padeilla tehdä. Hyviä ideoita saimme, ja ainakin näiden oppilaiden mielessä ensimmäisenä ei ollut videoiden tekeminen - vaikka sekin on hyvä tapa aina välillä opiskella asioita. Aika nopeasti siirryimme sitten kokeiluvaiheeseen, joka jo toivottavasti antoi kaikille vähän lisää uskallusta ja ideoita, miten näitä härpäkkeitä voisi käyttää. Tässä vaiheessa oppilaat mm. esittelivät opettajille ohjelmia, joita olimme jo ehtineet luokassa kokeilla. Lopuksi opeteltiin oikea tapa sulkea iPad koulukäytössä, eli poistua kaikista ohjelmista ennen sulkemista.

Minulle tämän päivän ehdottomasti positiivisimmaksi asiaksi jäi, muiden opettajien jo lähdettyä, nähdä se into ja oman osaamisen esittelyn tuoma itsetuntolataus, joka oppilaista tapahtuman jälkeen välittyi. Suunnitelmien alla (toivottavasti myös toteutuu!) on saada kouluumme jonkinlaista tvt-tukioppilastoimintaa, opettajien ja muiden oppilaiden avuksi, iloksi ja hyödyksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti